𝗦𝘁𝗮𝗹 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗱𝗲 𝟯 𝗽𝘂𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗵𝘂𝗶𝘀.

oktober 31, 2022

We schreven het de voorbije matchen al dat het spelpeil van Stal Sport de laatste weken in stijgende lijn gaat. Helaas leverde dat nog geen puntengewin op.
Vandaag was dat anders, want onze jongens konden vanavond de drie punten thuis houden tegen F.C. Hamont 99.

De wedstrijd begon evenwichtig en de eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Het grondscherend schot ging echter nipt naast. Maar na een kwartier scoorden de bezoekers toch. Thuisdoelman Wim Kenens kon een strak schot keren, maar de bal belandde in de voeten van Hamontspeler Peeters, die van dichtbij kon scoren. 0-1 na een kwartier en Stal op achtervolgen aangewezen.

Welgeteld een kwartier stond die achterstand op het bord, want Stal kwam op het half uur op gelijke hoogte door een doelpunt van Hans Hermans die een voorzet vanop rechts vanwege Bjorn Delarbre kon binnentikken. Mooi uitgespeeld door de thuisploeg.

De doelpunten vielen in de eerste helft allemaal na een kwartier, en zo scoorde Stal nog eens in de 45ste minuut. Jude Mozu werd mooi weggestuurd en de snelle aanvaller maakte de kans af, zodat Stal met een 2-1 voorsprong kon gaan koffie drinken.

Maar vijf minuten na de pauze was alles weer te herdoen, want Hamont scoorde opnieuw. En weer via Peeters. Een domper op de aspiraties van de thuisploeg en ze waren eventjes van slag. Want twee minuten later scoorden de Noord-Limburgers bijna opnieuw, maar twee Hamontenaren konden net niet de strakke voorzet vanop rechts binnen leggen. Maar Stal begon met nieuwe moed te voetballen. In de 60ste minuut werd het ei zo na 3-2 na een schitterende combinatie door het centrum, maar de doelman was bij de zaak.

Maar in de 72ste minuut kon de thuisploeg toch de 3-2 op het bord zetten. Gillian Veestraeten scoorde wat achteraf de winning-goal bleek te zijn. Er volgden nog twee schitterende acties vanwege de thuisploeg, maar telkens eindigden die met een schot dat nipt voorlangs ging. De scheidsrechter werkte dan danig op de zenuwen van de thuisaanhang doordat hij ontzettend lang liet overspelen.

Maar de stand veranderde niet meer en zo boekte Stal zijn tweede overwinning van het seizoen en moesten de Hamontenaren met lege handen naar het hoge noorden terug. In de absolute slotfase mocht thuisverdediger Angelo Basso nog voortijdig naar de kleedkamer met zijn tweede gele kaart. Hij zal gemist worden in de volgende wedstrijd.

Verslag: Jean Vanhees