Nieuws

Op 31 januari vernamen we het droevige nieuws van het onverwachte overlijden van Nico Leyssens, lid van het jeugdbestuur, trainer U15 en vader van trainer Jordy Leyssens U13.

31 januari 2024

Na een overwinning op de eerste speeldag en een nederlaag op de tweede, heeft Stal Sport op de derde wedstrijddag van de nieuwe competitie een gelijkspel behaald tegen Louwel.

17 september 2023

Na de hoopgevende prestatie van vorige week en de bijhorende overwinning, trokken onze jongens vandaag naar Maaseik. Het werd een heel andere match met op het einde een nederlaag voor Stal.

10 september 2023

Vandaag kwamen de voetballers van Wijchmaal op bezoek aan de Nieuwendijk. En gezien hun resultaten in de voorbereiding beloofde het een moeilijke avond te worden voor de thuisploeg.

03 september 2023

Zonder echt goed te spelen, heeft Hamont de drie punten thuis gehouden tegen Stal Sport. De degradant uit West-Limburg was dan ook zonder veel illusies naar het noorden gekomen.

16 april 2023

Alweer een nederlaag met veel te zware cijfers voor Stal, dat opnieuw met een vertimmerd elftal aan de match moest beginnen.

02 april 2023
26 maart 2023

Tegen het nummer 5 uit de rangschikking heeft hekkensluiter Stal Sport een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd, maar het resultaat was toch in het voordeel van de bezoekers.

19 maart 2023

Met opnieuw een fel gehavende ploeg moest Stal vandaag de duimen leggen tegen een niet eens zo goed spelend Heusden-Zolder. Aan de rust stond reeds een 3-0 score op het bord en er werd al voor een afstraffing gevreesd.

12 maart 2023

Met een zwaar gehavend elftal is Stal Sport er ook tegen Anadol niet in geslaagd de kentering in te zetten.

06 maart 2023

Voor de derby tegen KESK Leopoldsburg kwamen heel wat toeschouwers naar de Nieuwendijk afgezakt. De burenstrijd werd een duel op het scherp van de snee, zodat de scheidsrechtster wel 7 gele kaarten moest trekken. En volgens sommigen hadden er dat gerust meer mogen zijn.

12 februari 2023
10 februari 2023

Op het veld van Kadijk (kunstgras) heeft Stal vanavond een 5-0 forfaitnederlaag opgelopen. De thuisploeg ging verschroeiend van start en had na amper 8 minuten reeds een geruststellende 3-0 op het bord staan.

05 februari 2023

Soms zegt de uitslag van een voetbalwedstrijd alles. De score op het einde van de wedstrijd van vandaag was inderdaad een weergave van de verhouding van het spel tussen beide ploegen.

29 januari 2023

Alweer nul punten voor de rood-zwarten vanavond. Met het nummer 3 uit de rangschikking als tegenstrever was dat vooraf niet onwaarschijnlijk, maar er had zeker meer ingezeten.

15 januari 2023

Met een klinkende 1-5 zege heeft Stal Sport revanche genomen voor de smadelijke 0-9 nederlaag uit de heenmatch.

18 december 2022

Een kwart wedstrijd heeft Stal Sport bij Niel-bij- As kunnen standhouden. Van dan af viel er met de regelmaat van een klok een doelpunt in de kooi van Wim Kenens met als resultaat een 5-0 pandoering.

11 december 2022

Het ziet er naar uit dat de reeks 2de provinciale B, waarin Stal dit seizoen uitkomt, zeer evenwichtigย is samengesteld.

04 december 2022

Nadat Louwel vorige week Opglabbeek had geklopt, begon Stal Sport vandaag als rode lantaarn aan deze speeldag. En uitgerekend nu kwam de leider in de rangschikking, Racing Peer, aan de Nieuwendijk op bezoek. Velen vreesden dan ook een afstraffing, maar dat is het eigenlijk niet geworden.

27 november 2022
13 november 2022

Na de bemoedigende prestaties van de voorbije weken, is Stal Sport er in Boorsem niet in geslaagd de opmars richting veiliger oorden verder te zetten.

06 november 2022

We schreven het de voorbije matchen al dat het spelpeil van Stal Sport de laatste weken in stijgende lijn gaat. Helaas leverde dat nog geen puntengewin op.
Vandaag was dat anders, want onze jongens konden vanavond de drie punten thuis houden tegen F.C. Hamont 99.

31 oktober 2022

In het begin van het seizoen liep Stal Sport de ene nederlaag na de andere op en daar was geen enkele supporter die dat betwistte. Het geleverde spel was inderdaad niet van aard om punten te kunnen opeisen. Maar de laatste weken loopt het spel veel beter en nu is het wel jammer dat dat betere spel weer geen punten oplevert.

24 oktober 2022

Op eigen veld heeft Stal Sport niet kunnen winnen van de buren uit Heusden-Zolder. Al was iedereen het er na de wedstrijd over eens dat er meer, veel meer, had ingezeten.

16 oktober 2022

De inzet, agressiviteit en de nodige dosis geluk, die vorige week een overwinning hadden opgeleverd, waren dit keer niet voldoende om tegen Maasmechelen iets te oogsten.

10 oktober 2022

In de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen slaagde Stal Sport er niet in ook maar รฉรฉn puntje te behalen, maar in de vijfde match tegen Kadijk kon het wel de drie punten veroveren.

03 oktober 2022

Na de afgang van vorige week, trokken de Heerbaanjongens vanavond naar Leopoldsburg.

26 september 2022

Plopperdeplopperdeplop! Wat was me dat voor een avondje voetbal aan de Nieuwendijk.

17 september 2022

De eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen is voor Stal Sport op een 0-2 nederlaag geรซindigd.

04 september 2022
18 april 2022

Het was op papier een moeilijke verplaatsing voor Stal Sport naar het derde gerangschikte Thes. Bovendien ontbraken er enkele spelers bij de bezoekers.

23 oktober 2021

"Ik ben als 7-jarige lid geworden van Stal Sport, rechtsmidden was mijn standaard positie.

Door mijn kleine gestalte (destijds) was het niet altijd gemakkelijk. Maar Napoleon Bonaparte was ook gene grote...en daar spreken ze nu nog over."

08 mei 2021

Ik ben aangesloten bij de Bond in 1979 op 8 jarige leeftijd, toen nog de pupillen genoemd. Ik heb mijn hele jeugd tot en met de kadetten bij de B-ploeg gespeeld, op het B-veld (achter garage Theunkens).

11 april 2021

"Als jeugdvoorzitter is het mijn overtuiging dat wij als club onze eigen Stalse jeugd, en deze uit de nabije omgeving, de mogelijkheid moeten kunnen bieden om in familiale sfeer van het voetbalspelletje te kunnen genieten"

05 maart 2021

TIJD OM ONZE VOORZITTER JEAN VANHEES EENS AAN HET WOORD TE LATEN.

27 januari 2020

Stal Sport heeft op gepaste en verdiende wijze revanche genomen voor de 3-4 nederlaag uit de heenronde. In een wedstrijd die het volledig domineerde, ging het terecht met de drie punten aan de haal.
De eerste vijf minuten was Elen de gevaarlijkste ploeg en dwong het de eerste kans af, maar daarna was het Stal dat het heft in handen nam. In minuut 7 kreeg Ruben Bijloos een eerste kans, die echter naast geschoten werd. Op het kwartier kon Joeri Piens vrij aanleggen, maar zijn harde knal zoefde net over de lat. Elen kwam maar moeizaam onder de Stalse druk uit maar het bleef opletten voor hun tegenstoten. Zo werd een fout op Nick Vanzeir niet gefloten en de tegenaanval die daarop volgde zonderde een thuisaanvaller alleen af voor doel, maar het schot zoefde naast. Stal klom dan verdiend op voorsprong, na een mooie aanval over rechts. De bal werd naar Hans Hermans gebracht die met een prachtig vluchtschot in doel besloot. 0-1 in de 27ste minuut. Vlak daarop kreeg Elen een grote kans, na een snelle vrijschop werd Opdekamp alleen voor doel afgezonderd, maar hij schoot over. Ook 10 minuten voor de rust noteerden we een kans voor Elen met een afstandsschot dat echter ver naast ging. Spektakel dan in minuut 39. Atakan Turan veroverde de bal op links en ging richting doel. Hij verspeelde echter het leder en dat werd door de thuisverdedigers richting hun eigen doelman teruggespeeld. Die miskeek zich echter volkomen op de bal, die onder zijn voet door tergend traag over de doellijn rolde. Meteen 0-2 voor Stal met de rust in zicht. Een grote kans was er nog voor Ruben Bijloos die een prachtig voorgebrachte bal nipt aan de verkeerde kant van de paal legde.
Na de koffie zagen we eenzelfde spelbeeld. Stal had weinig moeite om in balbezit te blijven en de wedstrijd te domineren. En zelf creรซerde het wel enkele doelkansen. Joeri Piens knalde eerst nog naast, maar halfweg de tweede helft zagen we van hem een hard vluchtschot dat door de thuisdoelman werd afgeweerd in de voeten van Niels Pirotte, die de bal echter niet laag kon houden, waardoor hij over ledige doel vloog. De laatste tien minuten begon Elen wat meer aan te dringen, maar al bij al leverde dat geen uitgespeelde kansen meer op. Zo won Stal Sport verdiend met 0-2 en wipt het in de rangschikking over de gastheren. Vooral de drie punten waren zeer welkom bij Stal. Het kan nu wat vrijer ademen en bemoedigend was ook het betere spelpeil, ondanks de resem afwezigen

--
Jean Vanhees

19 januari 2020

Stal Sport weet zijn eerste wedstrijd na het ontslag van T1 Freddy Van Hooff niet te winnen.

08 december 2019
22 juli 2019

Vorige week begonnen we het verslag met de mededeling dat je moet scoren om te winnen. En om te scoren, moet je kansen creรซren, dat is duidelijk.

31 maart 2019

Om een wedstrijd te winnen, moet je scoren. Dat is een waarheid als een koe. En hoe je scoort doet er niet toe. Stal won vanavond tegen Eksel (de tweede in de stand) met 3-0 en de makelij van de drie doelpunten was van uiteenlopende aard.

24 maart 2019

Van 27 januari was het geleden dat Stal nog eens een wedstrijd met lege handen besloot. Op het veld van Racing Peer gebeurde dat dan toch. En de nederlaag was niet bediscussieerbaar. Op alle vlakken lagen de bezoekers onder.

17 maart 2019

De ene wedstrijd is de andere niet. Nadat de Stallenaren tegen de eerste twee van het klassement de volle buit konden binnenrijven, werd het in Grote Heide een veel mindere wedstrijd.

24 februari 2019

Eรฉn doelpunt tegen en de match verliezen. Dat is voor de tweede week op rij het verdict van de competitiewedstrijd van Stal Sport. Op het verre veld van Maasland NO in Kinrooi konden de jongens van trainer Peremans geen verjaardagscadeau voor hun trainer te voorschijn toveren.

27 januari 2019
20 januari 2019

Met een gehavend elftal ving Stal Sport de wedstrijd tegen Nevok Gruitrode aan. Jonas Michels en Livio dโ€™Amirez, die vorige week geblesseerd raakten, stonden niet aan de aftrap. Al was dat in de aanvangsfase niet echt te merken. De eerste kans was wel voor de bezoekers, maar Stal herstelde het evenwicht met in minuut 8 een bal die rakelings naast ging. Beide ploegen slagen er sinds de competitiestart moeilijk in te scoren en dat was ook in deze match niet anders. Toch klommen de bezoekers in minuut 27 op voorsprong toen een schot van buiten de rechthoek vlak langs de paal binnenging. Stal kon beginnen achtervolgen en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Voor de rust leverde dat nog tal van kansen op, die echter allemaal gemist werden. Met 0-1 werd de rust geblazen.
De tweede helft speelde Stal veel minder goed. De aanvalspogingen waren er wel, maar waren zo ondoordacht en slordig dat er maar weinig gevaarlijke fases meer te noteren vielen. Het was daarbij ook nog opletten voor de tegenstoten van Gruitrode, maar zoals gezegd ook daar was de afwerking het probleem. Wat Stal ook probeerde, het leverde niets op. De lange ballen werden veelal gemakkelijk door de bezoekers onderschept en daar was het verschil in gestalte natuurlijk niet vreemd aan. De wedstrijd sleepte zich naar het einde en werd op basis van dat ene doelpunt door Gruitrode gewonnen. Volgende zaterdag in Elen zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil Stal niet helemaal in gevarenzone terechtkomen. En om te winnen moet je de kansen afmaken...