Nieuws

Stal Sport weer onderuit

december 11, 2022

Een kwart wedstrijd heeft Stal Sport bij Niel-bij- As kunnen standhouden. Van dan af viel er met de regelmaat van een klok een doelpunt in de kooi van Wim Kenens met als resultaat een 5-0 pandoering.

Precies halfweg de eerste helft viel het eerste doelpunt, nadat er al enkele kansen geweest waren voor de thuisploeg. De bal werd van op rechts voor doel gebracht en daar van dichtbij binnen getikt. Meteen een 1-0 achterstand voor Stal. Het spel van de bezoekers was nochtans veel beter dan de vorige matchen, met snelle en hoge pressing, zodat de thuisverdedigers er heel wat moeite mee hadden. En weer deed die vroege achterstand de Stalse spelers niet versagen. Ze bleven pogingen ondernemen om opnieuw gelijk te komen. Zo belandde een bal van Ruben Bijloos op de lat, nadat hij de thuisdefensie op een hoopje had gespeeld. De aanvalslust van Stal zorgde natuurlijk voor risico's achterin. En dat resulteerde in een tweede thuisdoelpunt nog voor de rust. Het scenario was gelijkaardig als het eerste doelpunt, alleen kwam de bal nu vanop links voor doel, waar hij tussen de Stal-verdedigers werd binnengeplaatst. Met nog een schot op de lat vanwege Niel-As werd de rust bereikt met een 2-0 stand.

De Stalse trainer voerde twee wissels door bij het begin van de tweede helft, maar dat leverde niet meteen meer zekerheid op achteraan. En zo kreeg Stal op 7 minuten tijd opnieuw twee doelpunten tegen. Telkens weerde doelman Wim Kenens de bal af, maar iedere keer was een Niel-aanvaller sneller op de bal dan de Stalverdedigers en kon die binnentikken.  Zo stond het ineens 4-0 na 52 minuten. Over en uit, zeg je dan. En dat was ook het geval, want het agressieve aanvalsspel van de bezoekers was helemaal verdwenen. Zo kon de thuisploeg veel beter combineren en werden ze achteraan nog nauwelijks in de problemen gebracht. Doelman Kenens deed nog enkele miraculeuze reddingen, maar moest zich een kwartier voor tijd opnieuw gewonnen geven op een kopie van de eerste goal: voorzet vanop rechts en ingelopen terwijl de bezoekende verdedigers niet aan de bal konden. Zo stonden de forfaitcijfers op het bord. Stal kon nog een keer dreigen toen de aalvlugge Ward Geys op links doorheen de verdediging sneed, maar zijn schot ging net voorlangs. Geen eerredder dus voor Stal, dat met zware cijfers de duimen legde.