Nieuws

Gelijkspel voor Stal Sport

september 17, 2023

Na een overwinning op de eerste speeldag en een nederlaag op de tweede, heeft Stal Sport op de derde wedstrijddag van de nieuwe competitie een gelijkspel behaald tegen Louwel.

Het werd een aangenaam kijkstuk, met beide ploegen die volop voor de aanval kozen. Reeds in de 8ste minuut moest thuisdoelman Yannick Helsen een eerste keer plat op een scherpe aanval van Louwel. Maar Stal speelde goed mee en bij een uitbraak in minuut 18 kon Ruben Bijloos zich op links doorzetten, de bal voor doel gooien en daar kon kapitein Ingo Clygnet van dichtbij binnenschieten. Stal meteen op voorsprong. De aanvalsgolven bleven daarna aan weerszijden aanrollen maar het leek erop dat met die 1-0 score de rust zou gehaald worden. Dat was echter zonder Louwelmiddenvelder Kobe Verslegers gerekend, die vijf minuten voor de rust vanuit de tweede lijn met een staalhard schot de thuisdoelman kansloos liet. Gelijke stand aan de rust 1-1.

Na 10 minuten in de tweede helft klom Stal opnieuw op voorsprong. De bedrijvige Ruben Bijloos werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door de doelman en Rob Mertens knalde de penalty onhoudbaar binnen. Alweer kon Stal deze nieuwe voorsprong niet vasthouden. In de 73ste minuut werkte Didden een voorzet vanop links in doel en stond het weer gelijk. In de 83ste minuut kreeg Rob Mertens het leder iets over de middellijn toegespeeld. De doelman stond ver uit zijn kooi en Rob probeerde het van ver. De doelman leek de bal te onderscheppen, maar grabbelde er half naast zodat hij toch nog in het lege doel rolde. Stal opnieuw op voorsprong op een 7-tal minuten voor affluiten. Maar ook nu toonden de bezoekers voldoende veerkracht om nogmaals langszij te komen. Ditmaal werd een penalty in hun voordeel gefloten voor een ongelukkige handsbal in de zestien. Verslegers liet deze kans niet liggen en zo eindigde de match op een billijk gelijkspel. Een uitslag waarmee beide ploegen vrede konden hebben.