Nieuws

Stal sport boekt zijn eerste overwinning

oktober 01, 2018

Meteen vertimmerd elftal begon Stal moeizaam aan de wedstrijd. Het ontbreken vanMaxime Aerts en Jonas Michels in de defensie zorgde voor veel onzekerheidachteraan. Maasland maakte daar dankbaar gebruik van en domineerde zowat deganse eerste helft. Toch was de eerste kans voor Stal, toen in de 5de minuutFurkan Öztürk van dichtbij pal op de bezoekende doelman besloot. Maar hetoverwicht van Maasland vertaalde zich in de 13de minuut in de openingstreffer.Een vrije trap werd voor doel gegooid en in het geharrewar dat daarop volgde,kon Peeters de score openen. 0-1 voor Maasland.

ThuisdoelmanGirardi kon zich in die eerste helft meermaals onderscheiden. In de 20steminuut kon hij een gevaarlijk schot overtippen en ook in de 25 ste minuut moesthij gepast ingrijpen. En dan lukte Sander Tips in minuut 33 ineens degelijkmaker, tegen de gang van het spel in. Maar hoe dan ook het stond 1-1. Enmet die stand werd de rust gehaald ondanks een kans voor Maasland vijf minutenvoor de rust, die echter puik door doelman Girardi van onder de lat werdgeplukt.

Stalkwam met meer grinta uit de kleedkamer. De tweede helft zou het de wedstrijdveel meer in evenwicht brengen. Tien minuten ver in die tweede periode knaldeFurkan Öztürk van dichtbij op de doelman. Even later volgde een harde knal vanTom Vanden Eynde die echter behoorlijk ver naast ging. En dan moesten debezoekers plots met tien man verder toen Hendrickx met een directe rode kaartvan het veld werd gestuurd. In minuut 78 volgde een nieuwe kans voor Stal meteen schot van de wederoptredende Hans Hermans. Uit de draai knalde hij naardoel, maar de doelman redde met een fraaie zweefsprong. Vlak daarna volgdeopnieuw een strak schot van Tom Vanden Eynde in het zijnet. In minuut 82 zagenwe dan een harde knal van Hans Hermans vanop rechts. De bal ging voorlangs,maar werd op die manier een voorzet die door Jonas Janssen werd ingeschoten.2-1 en de drie punten lagen voor het rapen voor Stal. Ei zo na ging dievoorsprong nog verloren, want in de 86ste minuut viel een Maaslandvoorzet vanoprechts zowaar bovenop de doellat. Maar gescoord werd er niet meer, zodat deeerste driepunter voor Stal een feit was.