Nieuws

Even coronatijd voor onze kantinebeheerder Jan Feyen.


mei 08, 2021

"Ik ben als 7-jarige lid geworden van Stal Sport, rechtsmidden was mijn standaard positie.

Door mijn kleine gestalte (destijds) was het niet altijd gemakkelijk. Maar Napoleon Bonaparte was ook gene grote...en daar spreken ze nu nog over."

Al 7 maanden in quarankantine

- Je loopbaan bij Stal moet je vooral niet sportief beschouwen?

Ik ben als 7-jarige lid geworden van Stal Sport, rechtsmidden was mijn standaard positie.
Door mijn kleine gestalte (destijds) was het niet altijd gemakkelijk. Maar Napoleon Bonaparte was ook gene grote...en daar spreken ze nu nog over.
Door andere hobby's ben ik uiteindelijk te vroeg gestopt met voetballen om enige vorm van betekenis te zijn in de sportieve geschiedenis van Stal Sport.
Mijn twee zonen begonnen te voetballen en na een algemene oproep in 2014, ben ik bestuurslid geworden. Hier heb ik me na een jaartje inwerken mijn draai gevonden.
Samen met het bestuur en heel wat vrijwilligers hebben we al hard gewerkt, heel wat verwezenlijkt maar ook ontzettend veel plezier beleefd en gelachen.
Loopt alles perfect? Nee! Kan het nog beter? Ja!
En dat is een beetje mijn drijfveer. Als ik onze leden zich zie amuseren tijdens de trainingen, de matchen en de andere activiteiten die we organiseren, ben ik een tevreden man. Want daar draait een club eigenlijk rond.

- De meest positieve reacties in de kantine gaan over de verse soep met balletjes. Wil je het recept prijsgeven?

Ik heb Gordon Ramsey beloofd om het recept niet prijs te geven...dus, helaas. Maar we zullen de lovende reacties op tijd en stond doorgeven.

- Zal er vervallen bier geschonken worden na de coronastop?

Nee, natuurlijk niet.
In oktober 2020, bij aanvang van de 2de lockdown, zat de koelcel nog goed vol.
D
oor de sluiting van de cafetaria hebben we een serieuze kater opgelopen.
Maar niet van het bier....
We zullen alleszins zorgen voor een frisse start met verse pintjes. We hebben nog wat goed te maken.

- Zal er op verzoek van de trainer andere (betere) wijn geschonken worden?

Die mogelijkheid zit er zeker in. Als hij suggesties heeft, die zijn altijd welkom. Ik voel hier al een wine-tasting aankomen wat zeker ingepland kan worden.

- Het gezegde " de eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten " is bij jou wel van toepassing

Inderdaad, en meestal met plezier.
Een doorsnee voetbalzaterdag begint 's ochtends om 8u15 en kan tot in de late namiddag duren. Door het plezier dat we maken tussen de afwas en de tap door, vliegt de tijd voorbij.
Soms pik ik dan 's avonds nog de match van de seniors mee. Door het team van tappende vrouwen - die dit al jaren voor hun rekening nemen - kan ik dan gewoon voor de toog blijven.
Gelukkig sta ik er niet alleen voor en zijn er helpende handen in de buurt, maar soms mis ik er toch nog een paar.
In sommige periodes wordt er tot wel 5 dagen per week gevoetbald of getraind en moet er altijd iemand op post zijn, het is moeilijk om élke dag aanwezig te zijn Dus het zou fijn zijn om ons team te kunnen versterken met vrijwilligers die enkele uren per week of per maand zich willen inzetten.
Gezond verstand, een goed humeur en portie werklust is voldoende om in aanmerking te komen.

- Op welke vaste rituelen zouden we moeten kunnen rekenen van de kantinebezoekers?

Eigenlijk verwacht ik hetzelfde als bij andere sportclubs: laat alles netjes achter, breng het leeggoed naar de toog en een algemene beleefdheid.
’s Morgens zeggen we “Goeiemorgen”, ’s middags “Goeiemiddag” en vanaf 14 u zeggen we “Geef die mannen achter de toog ook ene.”

- Kunnen we het EK volgen in de kantine?

We hopen van wel! We zijn al volop bezig met de voorbereidingen ervan. Nu is het enkel hopen dat de richtlijnen het toelaten. We staan rechtstreeks in contact met Marc van Ranst om de evolutie van de cijfers op te volgen. Hij is trouwens ook vol lof over onze tomatensoep met balletjes.

- Een belangrijk initiatief van je is de samenstelling en de verkoop van gin met een origineel logo.

Elke club zoekt momenteel naar ‘iets’ om het financieel verlies door de corona-crisis goed te maken. Na wat brainstormen kwamen we op dit originele idee en dus hebben we samen met een team van deskundigen onze eigen Gin gemaakt. Iron Studs Gin from N° 2489.
Dit nummer is ons stamnummer en verwijst zo op een subtiele manier naar Stal Sport.
Bij publicatie van dit interview zal de Gin al te verkrijgen zijn.
Het is een op maat gestookte spicy gin. De ingrediënten zijn van topkwaliteit en komen van overal ter wereld. Jeneverbes uit Toscane, allspice uit Jamaica, kruidnagel uit Maleisië en Kaneel uit Sri Lanka. Meer info kan je terugvinden op www.ironstudsgin.be
Misschien een ideetje voor moeder- of vaderdag?
We leveren gratis in Beringen trouwens.

Hopelijk is zijn wereldreis om ingrediënten te verzamelen voor de gin ook rendabel.