Nieuws

𝗦𝘁𝗮𝗹 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗯𝗹𝗶𝗷𝗳𝘁 𝘀𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗴𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝘀𝗽𝗲𝗹.

november 13, 2022

Een wedstrijd tussen de voorlaatste en de laatste in het klassement is zelden een boeiend kijkstuk. Ook vanavond was dat zo tussen Stal en Louwel.

De thuisploeg was wel gewaarschuwd door de forse overwinning van Louwel vorige week. En in de eerste helft leken de bezoekers op dat elan verder te willen gaan. Ze hadden in die eerste helft alleszins wat overwicht. En dat resulteerde in enkele kansen in de 18de en de 21ste minuut, maar alweer was Wim Kenens baas in de kleine rechthoek en kon de schade beperken.

Maar in de 36ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven toen de bezoekers een strafschop kregen. Maggen zette Wim op het verkeerde been en scoorde de 0-1. Stal probeerde nog voor de rust die achterstand weg te werken, maar buiten een geharrewar voor de bezoekende kooi, waarbij niemand kon afronden, vielen er geen kansen te noteren.

De tweede helft begon met een beter spelend Stal en zo versierden zij ook een strafschop na 10 minuten. Nick Vanzeir zette die feilloos om. Omdat Stal nu meer overwicht had, begon de thuisaanhang al van een tweede treffer te dromen. Maar echte kansen bleven uit.

Alleen in de absolute slotfase kon Jude Mozu nog eens op wandel. Zijn dribbel doorheen de bezoekende defensie eindigde echter met een schot dat hoog over ging. Tot slot werd ook nog een doelpunt van Hans Hermans afgekeurd wegens buitenspel en zo eindigde de match op een 1-1 gelijkspel, waar geen van beide ploegen veel mee opschiet.

Verslag: Jean Vanhees