Nieuws

forfaitnederlaag voor Stal

februari 05, 2023

Op het veld van Kadijk (kunstgras) heeft Stal vanavond een 5-0 forfaitnederlaag opgelopen. De thuisploeg ging verschroeiend van start en had na amper 8 minuten reeds een geruststellende 3-0 op het bord staan.

Het was niet te geloven hoe de bezoekende verdedigers er telkens weer in slaagden de bal te ontzetten in de voeten van een thuisspeler. In de derde minuut leverde dat een tegentreffer op en één minuut later was het al 2-0. Na 8 minuten vergrootte de achterstand zoals gezegd dan tot 3-0. Uitzichtloze situatie voor Stal dat met de moed der wanhoop trachtte de bal van hun eigen helft weg te krijgen. Na een kwartier lukte dat een eerste keer, maar toen kwamen de tegenstoten van Kadijk en dat zorgde in de 25ste minuut voor een 4-0 stand, doordat de Stalverdedigers meermaals balverlies leden achteraan. Een afstraffing leek in de maak.
Toch kwam er warempel voor de rust nog een kans voor Stal, waarbij Hans Hermans van buiten de backlijn tussen de palen schoot, maar helaas binnen het bereik van de thuisdoelman. En dat de bezoekers bleven komen werd geïllustreerd door opnieuw Hans Hermans. Op het halfuur knalde hij opnieuw op doel en via de vingertoppen van de thuisdoelman ging de bal tegen de lat. Pech voor de rode lantaarn. Maar ook de Staldoelman moest nog eens een bal onder de lat uit halen. Zo bleef de stand bij de rust 4-0.
Na de koffie werd de match evenwichtiger. Zo kon Jude Mozu zich in de 53ste minuut prachtig doorzetten op links, haalde de achterlijn maar zijn voorzet bereikte helaas geen Stalaanvaller. Weg kans dus. Een kwartier voor tijd leek Stal dan toch een eerredder te kunnen aantekenen. Maar ook vanop de strafschopstip (fout op Jude Mozu) ging de bal er niet in. De thuisdoelman pareerde de strafschop van Hans Hermans. Tot overmaat van ramp viel in slotfase dan nog een vijfde goal voor Kadijk. Boeken toe en Stal met de staart tussen de benen weer naar huis.