Nieuws

Stal Sport verliest van Elen

september 04, 2022

De eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen is voor Stal Sport op een 0-2 nederlaag geëindigd.

De bezoekers trokken van meet af aan in de aanval en versierden reeds na 8 minuten een eerste doelpunt. Toen de score iets na het half uur al op 0-2 stond, vreesden we voor een afstraffing, al deden de thuisspelers nog zo hun best. Het grote probleem bij Stal was het uitverdedigen. Slechts zelden slaagden zij erin om vanuit de verdediging de middenvelders en de aanvallers degelijk aan te spelen, zodat de bal telkens veel sneller terug voor de eigen kooi terugkeerde dan hen lief was. Voor de thuisploeg noteerden we welgeteld één doelkans in de eerste helft, toen Wout Deelkens een afgeweerde vrije trap op de slof nam, maar de bal over doel ging.

Met de 0-2 achterstand op het bord, moest het geweer in de tweede helft van schouder veranderd worden. De wissels die coach Michiels doorvoerde, leverden wel meer evenwicht in het spel op, maar natuurlijk loerden de bezoekers op de counter. Toch kwamen er enkele mogelijkheden voor Stal, al werden aan de overzijde meer kansen gecreëerd.

Gelukkig speelde doelman Wim Kenens een sterke partij, anders had de score wellicht nog hoger kunnen oplopen. Dat gebeurde niet, zodat de vroege 0-2 meteen ook de eindstand werd. Volgende keer beter, mannen.