Nieuws

Stal Sport keert met lege handen terug uit Eksel

november 18, 2018

Tegeneen sterker, efficiënter en vooral sneller Eksel heeft Stal Sport opnieuw eennederlaag opgelopen. Mede door de blessures van Jonas Michels en Livio d’Amirez doet Stal hiermee een slechte zaak.

Dewedstrijd begon aan een verschroeiend hoog tempo. Beide ploegen maakten er eenaangename openingsfase van, met snelle combinaties aan beide zijden. De eerstekans was voor Stal toen Sander Tips zich in de vijfde minuut doorzette en zijnknal door de thuisdoelman werd gestopt. Één minuut later een even grote kansvoor Eksel, die echter hoog over werd geschoten.

Inde 17de minuut liep een Ekselmiddenvelder op rechts zijn tegenstrever zomaarvoorbij, waarna zijn voorzet door de instormende Karel Bertrands in doel werdgedevieerd: 1-0 voor de thuisploeg.

Aangemoedigddoor deze vroege voorsprong ging Eksel op zoek naar nummer twee. Maar ook Stalzocht zich een weg richting de goal van de tegenstrever en een schot van EmreZevne werd met moeite door de thuisdoelman met de voet gered. Op slag van rustmocht Eksel een vrije trap nemen vanop rechts. De bal werd voor doel gezwierden nu was Marijn, de andere Bertrands, er als de kippen bij om de bal in doelte deviëren, waardoor Eksel met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

OmdatJonas Michels reeds voor het half uur was uitgevallen met een blessure, moeststalcoach Enzo D’ Amirez zijn ploeg volledig vertimmeren.  Daardoor kwamEksel met meer overwicht voor de dag in de tweede helft. Toch was de eerstegrote kans alweer voor de bezoekers. Sander Tips geraakte echter niet voorbijde thuisdoelman. Bij de tegenstoot die daarop volgde, moest ook SonerAliostaoglu een save uit zijn hoed toveren om de score niet hoger te latenoplopen.

Ekselspeelde zijn grotere snelheid maximaal uit en bleef razend gevaarlijk op detegenstoten na Stalse pogingen. Maar Stal bleef proberen en een poging vanLivio d’ Amirez viel boven op de deklat. Even later moest de Staldoelman alweereen knappe redding uitvoeren na een vrije trap van de thuisploeg. In minuut 70volgde dan de doodssteek voor Stal toen een knappe aanval van de thuisploeg door Thomas Wasiak buiten het bereik van de bezoekende doelman tegen denetten werd gelegd. 3-0 en boeken toe.

Inde slotminuten van de match moest doelman Aliostaoglu overigens nog tweemaaleen redding verrichten om te voorkomen dat de score nog hoger opliep. Al bij aleen terechte zege van Eksel en Stal met zorgen voor de wedstrijd van volgendweekend tegen Gruitrode.