Nieuws

Stal keert met lege handen terug uit Meeuwen

oktober 22, 2018

Het was er niet aan te zien dat ze in Meeuwen een zware kermisweek achter de rug hadden. De thuisploeg speelde een beresterke wedstrijd tegen een niet eens onverdienstelijk Stal. Maar het klasseverschil gaf de doorslag en zo werden de bezoekers met zware 5-1 cijfers naar huis gestuurd.

Het werd een snelle eerste helft met druk van Meeuwen. In het eerste kwartier kwam Stal er slechts sporadisch uit en was het Meeuwen dat zijn wil oplegde. We noteerden wel 5 grote kansen van de thuisploeg in dat openingskwartier die allemaal naast of over de bezoekende doelmond gingen. En in minuut 16 was het dan toch raak. Terwijl bezoeker Jonas Janssen naast het veld verzorging kreeg, werd een hoekschop door Vanherck binnengekopt. Een minuut later, terwijl Stal nog altijd met 10 man stond, werd het zelfs 2-0 toen een voorzet vanop rechts door Rogiers met een prachtig vluchtschot werd binnengetrapt.

Stal reageerde met een poging van Hans Hermans, die echter door de doelman werd gepakt. Jonas Janssen werd na 20 minuten noodgedwongen vervangen met een knieblessure en zo werd meteen de Stalse verdediging vertimmerd.

Een nieuwe poging van Stal werd door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt na een uitbraak en een poging van Sander Tips.

De thuisploeg bleef echter met de regelmaat van een klok haar aanvalsgolven richting de Stalse kooi uitrollen, maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd en vlak voor de rust werden twee Stalse pogingen nog overgeschoten.

Na de koffie werd het spel iets evenwichtiger, maar de razend gevaarlijke thuisspelers lagen constant op de loer. Amper 5 minuten na de rust stond het 3-0 toen de bezoekende verdedigers mekaar onder de voet liepen en Bongaerts de bal kon binnentikken. Vlak daarna belandde een schot van de thuisploeg op de paal en werd de rebound van de doellijn gehaald.

Stal kreeg weer een beetje hoop toen in de 66ste minuut Sander Tips werd afgezonderd voor de goal en hij mooi naast de keeper de 3-1 op het bord zette. De reactie van Meeuwen liet niet op zich wachten: amper een minuut later werd een voorzet vanop rechts mooi in de hoek binnengekopt en was de voorsprong opnieuw 3 goals. Meeuwen liet nu het initiatief aan de bezoekers en bleef verder op de counter loeren. En zo kon in minuut 79 Reumers door de benen van doelman Aliostaoglu de 5-1 op het bord zetten. In de slotminuten moest de Stalse doelman nog drie keer tussenkomen op pogingen van de thuisploeg, maar de stand veranderde niet meer. Stal deed daarmee iets beter dan de 5-0 van vorig seizoen, maar keert evengoed met legen handen huiswaarts. Het klasseverschil was groot genoeg om de eindstand te verrechtvaardigen. En Meeuwen zet met deze vlotte zege zijn titelambities kracht bij.