Nieuws

Kabouters Opglabbeek onder de voet gelopen door Stal

december 18, 2022

Met een klinkende 1-5 zege heeft Stal Sport revanche genomen voor de smadelijke 0-9 nederlaag uit de heenmatch.

Reeds in de derde minuut kon Ruben Bijloos alleen op de thuisdoelman afstormen, maar die redde de poging van Ruben. Aan de overzijde ging 5 minuten later een schot vanwege de thuisploeg hoog over. Evenwicht in de eerste tien minuten van de wedstrijd dus, maar gaandeweg nam Stal het heft in handen. Dat resulteerde in een nieuwe kans vanwege Wout Deelkens, die afgezonderd voor de keeper verscheen, maar naast besloot. Uitstel echter, want amper twee minuten later scoorde hij wel. Meteen de bezoekers uit Stal op voorsprong. De vraag was of zij deze voorsprong ditmaal wel konden vasthouden. Nog voor er 20 minuten gespeeld waren, verdubbelde Stal ei zo na de voorsprong toen een voorzet van Hans Hermans door Ruben Bijloos in één tijd op de slof werd genomen. De thuisdoelman redde echter puik. Overwicht voor Stal, maar kort voor het half uur liep het op een counter van de Kabouters, waardoor het plots 1-1 stond. Toch liet Stal de moed niet zakken en bleef de thuisploeg onder druk zetten. Vijf minuten voor de rust zagen we een lang uitgesponnen aanval, die door Hans Hermans met een kopbal tegen de netten werd besloten. Stal opnieuw op voorsprong bijgevolg en nog voor de koffie deed het er nog een goaltje bij. Jude Mozu schudde een schitterende dribbelserie uit zijn sloffen, legde de bal klaar voor Wout Deelkens en die maakte zijn tweede van de avond. Vlak daarop ging een schot van Ruben Bijloos nog naast de paal. Met een 1-3 voorsprong zochten onze jongens de kleedkamer op.

Door de vrieskou deed de rust in de warmte van de kleedkamer echt deugd. En dat Stal er echt zin in had vanavond bleek uit het feit dat ze bij het betreden van het veld voor de tweede helft een tijdje op de kabouters moesten wachten. Die hadden blijkbaar wat meer uitleg nodig van hun coach. Maar tien minuten ver in de tweede helft scoorde Wout Deelkens voor de derde keer. Een onverhoopte 1-4 stand stond op het bord en de zege leek binnen bereik. Al bleek het opletten voor de tegenstoten van de thuisploeg. Maar zij hadden blijkbaar veel meer last met het hard bevroren veld, want zelfs van binnen de kleine rechthoek slaagden zij er nog in de bal naast het doel te leggen. Dan deed Stal beter vandaag. Een klein kwartiertje ver in de tweede helft legde Wout Deelkens de bal voor de voet van Ruben Bijloos, die zo ook zijn goaltje kon meepikken. Tien minuten later werd een vrije trap vanwege Stal weggewerkt in de voeten van Jude Mozu die echter naast knalde. Vlak daarop een kans aan de overzijde, maar het schot vanop rechts zeilde voorlangs. Het laatste wapenfeit van de match was een schot van Hans Hermans vanop 20 meter dat een halve meter over doel vloog. De strijdlust die Stal vandaag ten toon spreidde, is hoopgevend voor de volgende wedstrijden. Ook de wisselspelers hadden deel aan deze knalprestatie en doen het beste verhopen voor de volgende matchen. Nu  kunnen onze spelers van een verdiende rust genieten tijdens de winterstop.