Nieuws

Alweer hetzelfde liedje voor Stal Sport

januari 27, 2019

Eén doelpunt tegen en de match verliezen. Dat is voor de tweede week op rij het verdict van de competitiewedstrijd van Stal Sport. Op het verre veld van Maasland NO in Kinrooi konden de jongens van trainer Peremans geen verjaardagscadeau voor hun trainer te voorschijn toveren.

Verzachtende omstandigheden waren er: Ruben Bijloos en Jonas Michels gekwetst, Tips geschorst en Maxim Aerts die zich tijdens de opwarming blesseerde. Dat resulteerde in een nooddefensie, met de 16-jarige Daan Weckhuysen in zijn maidenmatch op de rechterback.

Het openingskwartier was voor Maasland, maar toen de Stalse spelers hun draai begonnen te vinden, namen de bezoekers over. In minuut 15 ging een eerste schot van Furkan Ozturk in het zijnet en acht minuten later schoot Volkan Oner naast. Tussendoor had Staldoelman Soner Aliostaoglu een ferme safe moeten doen op een kopkans van de thuisploeg. En in minuut 27 viel dan de thuisgoal. Na een hoekschop kreeg de Stalse noodverdediging de bal niet weggewerkt en in het geharrewar viel het leder voor de voet van Didderiens, die niet aarzelde en de 1-0 op het bord schoot. Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel noemenswaardigs meer, zodat die 1-0 ook de ruststand werd.

In de tweede helft kroop Maasland NO al snel op eigen helft terug in een poging die voorsprong vast te houden. Er werd voortdurend op hun helft gevoetbald, met een erg opzittend Stal. Een resem doelpogingen vanwege de bezoekers was het gevolg: Een ver schot van Hans Hermans nipt naast, een knal van Leander Tsolakidis over de goal, een schot van de hard werkende Brian Mechelmans dat afweek in hoekschop, een nieuwe poging van Hans Hermans op de keeper en de rebound van de lijn gered, een schot van Nick Vanzeir naast en een poging van Furkan Ozturk naast. En Maasland kon daar niets tegenover stellen. Geen enkele poging tot een tweede goal in heel de tweede helft. Maar omdat ook Stal de bal niet in doel kreeg, was het doelpunt uit de eerste helft voldoende voor drie punten voor de thuisploeg en keerde Stal alweer met lege handen huiswaarts.