Nieuws

Weer geen punten voor Stal sport

september 26, 2022

Na de afgang van vorige week, trokken de Heerbaanjongens vanavond naar Leopoldsburg.

Na de afgang van vorige week, trokken de Heerbaanjongens vanavond naar Leopoldsburg. Velen vroegen zich af hoe groot de pandoering dit keer zou zijn. Maar dat viel anders uit. Met doelman Wim Kenens opnieuw onder de lat en Angelo Basso in de defensie, zat er meer maturiteit in de groep. Ook de aalvlugge Ward Geys en rots in de branding Wout Deelkens achteraan, kregen hun kans en de youngsters deden het meer dan behoorlijk. En zo gebeurde het warempel dat Stal na 12 minuten op de counter op voorsprong kwam. De tegenaanval begon op rechts en het leer werd naar Jude Mozu gespeeld, die zijn tegenstrever uitspeelde en de bal mooi in doel legde. 0-1 dus in het eerste kwartier. Weliswaar kwamen de bezoekers maar moeilijk onder de druk van de thuisploeg uit, maar het spel was al veel beter dan vorige week. Uiteindelijk werd het tien minuten voor de rust toch 1-1 na een poeier van Sam Geys van buiten de rechthoek, waartegen doelman Kenens geen verhaal had. Die gelijke stand bleef behouden tot aan de rust.
Zelfde spelbeeld in de tweede helft: Leopoldsburg domineerde en Stal probeerde er af en toe uit te komen. Halverwege de tweede helft begon de Stal-aanhang al van een punt (en wie weet iets meer) te dromen, maar in minuut 70 kregen we alweer een kanonskogel van buiten de rechthoek, dit keer van Jef Geys, waartegen Wim Kenens ook dit keer kansloos was. Ondanks de achterstand gaf Stal niet op en zocht de gelijkmaker. Die kwam er ook acht minuten later, door Hans Hermans, maar helaas scoorde Leopoldsburg vlak daarna de winnende treffer via Strijbosch. Opnieuw 0 punten dus voor Stal, maar gezien het vertoonde spel van vandaag, mag er stilaan op betere resultaten gehoopt worden.