Nieuws

Eerste punten voor Stal Sport

oktober 03, 2022

In de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen slaagde Stal Sport er niet in ook maar één puntje te behalen, maar in de vijfde match tegen Kadijk kon het wel de drie punten veroveren.

De wedstrijd begon zoals ook de vorige begonnen waren: de tegenstander was het meest aan de bal en Stal was op verdedigen aangewezen. Maar de tegenstoten kwamen er vanavond beter uit, zodat warempel de eerste kans van de wedstrijd voor Stal was: in de vijfde minuut ging een schot van Mozu tegen de lat!

Hierdoor aangemoedigd begon de thuisploeg beter mee te spelen en zo werd het een evenwichtige eerste helft. Met de rust in zicht volgde een nieuwe kans voor Stal. Een vrije trap iets buiten de rechthoek werd door Angelo Basso naar de rechter bovenhoek getrapt. Helaas zoefde de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten. De rust werd voor het eerst dit seizoen zonder tegentreffer gehaald.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Beide ploegen waren mekaar waard en probeerden als eerste te scoren. Kadijk lukte daar ei zo na in, toen zij van vlakbij op doel konden knallen, maar doelman Wim Kenens redde de meubelen, zodat de brilscore op het bord bleef. In de 65ste minuut zagen we een mooie Stalse combinatie waarbij de bal bij de sterk spelende Hans Hermans belandde. Het schot van Hans was iets te slecht gericht, waardoor de bezoekende doelman de bal kon wegwerken. Maar het leer kwam bij Ward Geys terecht die een soort lob produceerde die in het bezoekende doel verdween. 1-0 voorsprong voor Stal!

Uiteraard moest Kadijk nu komen. En ze gingen met man en macht in de aanval. Al ging dat met nogal wat overhaasting gepaard. Er werd vooral met afstandsschoten uitgepakt en wanneer die binnen het kader gingen, wist doelman Wim Kenens er wel raad mee.

In minuut 89 werd het nog bijna 2-0. Mozu werd mooi weggestuurd doorheen de bezoekende verdediging, maar slaagde er niet in de doelman te omspelen. Zo eindigde de match op een 1-0 overwinning voor Stal, dat eindelijk van de 0 in de rangschikking verlost is.