Nieuws

Weer verlies voor Stal

oktober 16, 2022

Op eigen veld heeft Stal Sport niet kunnen winnen van de buren uit Heusden-Zolder. Al was iedereen het er na de wedstrijd over eens dat er meer, veel meer, had ingezeten.

Het begon in de achtste minuut met Mozu, die alleen op de bezoekende doelman afging, maar de keeper was de sterkste in dit duel. Aan de overzijde moest doelman Wim Kenens vlak daarop een bal uit de benedenhoek halen en hij deed dat met verve. Op het kwartier opnieuw een grote kans voor de thuisploeg, maar niemand kon de strakke voorzet van Mozu binnenduwen. Tien minuten later was het dan toch prijs: een voorzet vanop links bereikte Hans Hermans en die legde het leer in doel. Die 1-0 voorsprong was niet onverdiend, want Heusden-Zolder kon daar niet veel tegenover stellen. Zo haalde de thuisploeg de rust met een kleine voorsprong.

De tweede helft was amper 5 minuten ver of we konden de volgende kans voor Stal noteren. De bedrijvige Jude Mozu ontsnapte op links en leverde de perfecte voorzet af tot bij Ward Geys, die in de vlucht hoog over schoot. Maar drie minuten later werd het toch 2-0! Ruben Bijloos legde de bal terug op Hans Hermans, die zijn tweede van de avond liet optekenen. Het zag er goed uit voor de thuisploeg. Maar de aansluitingstreffer viel veel te snel: na een hoekschop scoorde Heusden-Zolder tegen via Schuyten. 2-1 en de bezoekers roken hun kans. En het lukte hen warempel om terug gelijk te komen. Bovendien gingen ze verder op zoek naar de winnende treffer. En de 2-3 lukte hen ook nog tien minuten voor affluiten. Een hoekschop werd kort genomen. De voorzet voor doel werd door Casas-Trobbiani binnengekopt. Nu trok Stal met man en macht naar voren in de hoop toch een verdiend punt uit de brand te slepen. Zelfs doelman Wim Kenens trok enkele keren mee naar voren. Kansen kwamen er ook wel, maar de thuisspelers lukten er niet in om nog te scoren, zodat de wedstrijd op een teleurstellende nederlaag van de thuisploeg eindigde. Gezien het vertoonde spel mag de Stalse aanhang toch op beterschap en puntengewin hopen in de komende wedstrijden.