Nieuws

Stal Sport sleept een punt uit de brand in Grote Heide

februari 24, 2019

De ene wedstrijd is de andere niet. Nadat de Stallenaren tegen de eerste twee van het klassement de volle buit konden binnenrijven, werd het in Grote Heide een veel mindere wedstrijd.

De eerste helft verliep redelijk gelijkopgaand met in de aanvangsfase veel middenveldspel. Beide ploegen slaagden er niet in de doelmannen te verontrusten en zo duurde het tot de 28ste minuut eer er een eerste kans te noteren viel. Stalkeeper Soner Aliostaoglu kon de bal vrij makkelijk onschadelijk maken. Vlak daarop volgde de eerste kans voor Stal. En meteen was het raak ook! Brian Mechelmans liep vanaf de zijlijn naar binnen en kon de bal met een strak schot tegen de netten leggen. 0-1 voorsprong voor de bezoekers. De rest van de eerste helft noteerden we nog welgeteld twee doelkansen, aan beide zijden een. Sander Tips speelde Ruben Bijloos vrij, maar diens knal werd door de thuisdoelman gered. Aan de overzijde moest ook Soner Aliostaoglu een kans van Grote Heide neutraliseren.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten ver of de bordjes hingen weer gelijk. Een verre bal werd in het Stalse strafschopgebied gedropt en werd daar door twee verdedigers gemist, hetgeen de opzittende Vandenberk de gelegenheid gaf de gelijkmaker te potten. Gesterkt door deze treffer bleef de thuisploeg nu komen. De tweede helft waren zij omzeggens voortdurend op de bezoekende helft te vinden. Stal probeerde toch af en toe onder de druk uit te komen. Zo ging een vrije trap van Ruben Bijloos mooi naar de kruising, maar thuisdoelman Brebels haalde het leder uit de hoek. Het aantal kansen was ook in de tweede helft gering. Een kopbal van de thuisploeg ging over en een enorme kans van enkele meters voor de lijn werd door een thuisaanvaller onbegrijpelijk naast gelegd. Stal kon daar weinig tegenover zetten. Enkel was er nog een schot van Nick Vanzeir vijf minuten voor tijd, dat rakelings naast ging. De wedstrijd was niet echt genietbaar, mede door het soms eigenaardige optreden van de scheidsrechter, die op een gegeven moment zelfs een Stalse muur bij een vrije trap dichterbij liet zetten... Spannend bleef het wel, maar het gelijkspel was al bij al een logische uitslag.