Nieuws

Stal-Boorsem 0-3

januari 29, 2023

Soms zegt de uitslag van een voetbalwedstrijd alles. De score op het einde van de wedstrijd van vandaag was inderdaad een weergave van de verhouding van het spel tussen beide ploegen.

Ondanks alle goede bedoelingen en inzet van de thuisploeg werd de wedstrijd grotendeels ondergaan en moesten onze jongens zich neerleggen bij het overwicht van de bezoekers. Natuurlijk werd het ontbreken van Hans Hermans als een groot gemis ervaren, maar het spelpeil was gewoon erg aan de lage kant. Dat maakte dat er bij de rust reeds een 0-2 achterstand op het bord stond. Halfweg de eerste helft Palaia en vijf minuten later Ubachs konden telkens van vlakbij doelman Wim Kenens te grazen nemen. Stal kon daar weinig tegenover stellen. Als er al eens een uitbraak kwam, dan geraakten ze niet verder dan de zestienmeterlijn van Boorsem. De Terrilboys langs de lijn moedigden de thuisploeg wel aan, maar verloren er uiteindelijk ook de moed bij.

In de tweede helft en na een aantal wissels bleef de thuisploeg in hetzelfde bedje ziek. Het aantal foute passes was niet te tellen, waardoor het natuurlijk zeer moeilijk was om uit te breken en proberen de aansluitingstreffer te maken. Toch bleven de thuisspelers proberen, maar er vielen nog vooral kansen te noteren voor het doel van Wim Kenens. Die redde nog enkele keren puik, maar moest zich tien minuten voor tijd toch voor de derde maal gewonnen geven na een mooi uitgespeelde aanval van Boorsem, waarbij Janssen kon scoren. Aangezien Stal daar omzeggens niets aan kansen kon tegenover stellen, eindigde de match op een 0-3 nederlaag en weer geen punten.