Nieuws

Wedstrijdverslag Stal Sport - Hamont 99

december 08, 2019

Stal Sport weet zijn eerste wedstrijd na het ontslag van T1 Freddy Van Hooff niet te winnen.

De wedstrijd tussen Stal Sport en Hamont 99 was in de eerste helft nauwelijks het aankijken waard. Geen van beide ploegen kon ook maar iets in mekaar boksen dat op een doelkans leek. En dus scheen het naar een logische 0-0 ruststand te gaan. Maar dat was zonder Hamontspits Tim Strijbos gerekend. Luttele minuten voor het rustsignaal kon hij een voorzet vanop links buiten bereik van de Stalse doelman tegen de netten werken. Een beetje een koude douche voor de gastheren dat ze daardoor met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer moesten.

Na de koffie trachtte Stal iets aan deze scheve situatie te doen, maar moest daardoor opletten voor de bezoekende tegenstoten. En dat die gevaarlijk konden zijn, werd in de 52ste minuut al duidelijk. Een voorzet vanop de flank werd achter de Staldefensie gelegd, waar de inlopende Peeters met de tip van de voet het leder naast de verbouwereerde thuisdoelman kon inschuiven. Stal moest nu helemaal op jacht naar een aansluitingstreffer, maar het spel van de thuisploeg was zodanig slordig dat de bezoekers weinig moeite hadden om de bal te onderscheppen. In minuut 70 kon Joeri Piens dan toch eens hard op doel schieten, maar de Hamontdoelman kon redding brengen. Dan volgde vijf minuten later een knal op de Stalse lat en binnen de minuut nog eens een zwaar schot dat net over vloog. Weer twee minuten later kon thuisdoelman Soner Aliostaoglu de volgende poging van Hamont pakken.

Aan de overzijde ging een nieuwe poging van Joeri Piens over. In de allerlaatste seconden van de match werd het dan zowaar nog 0-3 toen wederom Tim Strijbos een vrije trap prachtig over de muur trapte en de bal rechtstreeks in doel verdween.

Omdat het Stalse elftal op bijna alle vlakken te kort kwam tegen een veel gedrevener Hamont 99 einde de wedstrijd terecht op 0-3 en bleef Stal alweer puntenloos achter.