Nieuws

Stal Sport pakt 3 punten

oktober 14, 2018
Hopelijk staat de train op de rails

Hamont 99 kwam als ongeslagen ploeg naar de Nieuwendijk afgezakt en toonde meteen waarom het een stuk hoger in de rangschikking stond dan de thuisploeg. Van bij de aanvang drongen de grensjongens aan en forceerden enkele kansen. Maar Stal herstelde vlug het evenwicht, waardoor we een boeiende en gelijkopgaande eerste helft kregen. Aan de rust stond het 0-0, maar het had anders kunnen zijn als de kansen aan beide zijden niet gemist waren. De doelmannen stonden overigens allebei goed te keepen. In het thuisdoel stond trouwens voor het eerst Soner Aliostaoglu, die na een jaartje Anadol naar Stal is teruggekeerd.

Brilstand aan de rust dus na een aangename eerste helft.

Hamont kwam vinnig voor de dag bij het begin van de tweede periode. Maar alweer herstelde Stal vlug het evenwicht. De wedstrijd ging voortdurend heen en weer en echte kansen vielen er niet direct te noteren. Tot in de 65ste minuut plots een strafschop werd gefloten voor de thuisploeg. Jonas Michels zette zich achter de bal en plaatste het leer mooi in het hoekje buiten het bereik van doelman Stelten. Minder dan tien minuten later stond het zowaar 2-0 na een mooie lob van Livio d’ Amirez die opnieuw de bezoekende doelman verschalkte. Die dubbele voorsprong vasthouden was nu voor Stal de boodschap. En dat lukte. Tot enkele minuten voor affluiten, na een geharrewar voor de goal van Stal, de bal voor de voet van de ingevallen Joren Vrijsen viel. Die aarzelde niet en knalde van dichtbij via de paal de aansluitingstreffer op het bord. Aan deze 2-1 stand veranderde niets meer en zo haalde Stal de drie punten binnen. Na enkele weken van minder goed spel was het vandaag al stukken beter en dat leverde meteen winst op. Veelbelovend voor de volgende wedstrijden.