Nieuws

Stal verliest in Hamont

april 16, 2023

Zonder echt goed te spelen, heeft Hamont de drie punten thuis gehouden tegen Stal Sport. De degradant uit West-Limburg was dan ook zonder veel illusies naar het noorden gekomen.

In beide helften scoorden de Hamonters telkens drie keer. Stal kon daar enkel een doelpunt in het begin van de tweede helft tegenover stellen, zodat de eindscore op 6-1 uitkwam.

In de eerste minuut was het al bijna raak, maar keeper Ali Sevindik redde puik. Maar in de zevende minuut lag diezelfde Ali aan de basis van de openingstreffer toen hij ver uitkwam maar zijn interceptie miste, zodat Hamont de score gemakkelijk kon openen. In de 16de minuut moest Nick Vanzeir een bal van de lijn halen, of het stond meteen 2-0. Die verdubbeling van de score kwam er pas 10 minuten voor de rust. Bij een hoekschop belandde de bal op een of andere manier in doel, waarbij niemand echt goed kon zeggen door wie de goal werd gemaakt. Maar twee minuten later stond het 3-0 toen een bal werd weggewerkt in de voeten van een tegenstander. En die aarzelde niet en knalde het derde doelpunt binnen. Daarmee werd de rust gehaald.

Na zes minuten in de tweede helft leek het alsof er toch nog wat spanning in de wedstrijd zou komen. Stal scoorde tegen met een kopbaldoelpunt van Hans Hermans. En doordat onze jongens bleven proberen, hoopten de bezoekende supporters al op meer kansen om mogelijk gelijk te komen. Maar die hoop verdween twintig minuten voor het einde. De 4-1 en 5-1 vielen kort na elkaar doordat de onervaren verdediging zich telkens liet ringeloren door de Hamontaanvallers. Match gespeeld natuurlijk en een zesde doelpunt maakte dat alleen maar duidelijker.