Nieuws

Nederlaag voor Stal


maart 19, 2023

Tegen het nummer 5 uit de rangschikking heeft hekkensluiter Stal Sport een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd, maar het resultaat was toch in het voordeel van de bezoekers.

Na deze zege rukt Lindelhoeven zelfs op naar een gedeelde tweede plaats, al moeten Mechelen aan de Maas en Turkse Rangers nog een wedstrijd inhalen. 

En ook vanavond zat het onze jongens alweer niet mee. Het enige doelpunt van de partij viel na een kwartier. Een vrije trap op rechts viel, gedragen door de wind, over de wanhopig grabbelende thuisdoelman in doel. Meteen was Stal op achtervolgen aangewezen. Als er bij dat doelpunt al sprake was van een foutje van Wim Kenens, dan zette hij dat meteen recht, want in de 20ste minuut stopte hij een strafschop die nochtans flink naar de hoek werd getrapt. Maar de pech van de thuisploeg bleef duren, toen eerst Gillian Veestraeten en wat later Ali Sevindik met blessures van het veld moesten.

Het moet gezegd worden dat Stal niet echt aanspraak kon maken op een tegendoelpunt, want we zagen geen uitgespeelde kansen, ook niet in de tweede helft. Ondanks alle goede wil die ten toon gespreid werd, slaagden we er niet in gevaarlijk voor de goal op te duiken. Hierbij moeten we aanstippen dat ook Lindelhoeven genoegen leek te nemen met de vroege voorsprong, want ook van hun kant was het aantal kansen zeer schaars. Jammer dat een wedstrijd die vrij gelijk opgaand verliep, toch verloren werd.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, onder meer tegen de topploegen in de klassering, is de hoop op een verlengd verblijf in tweede provinciale nu wel erg klein geworden.

--

Jean Vanhees