Nieuws

Stal Sport verliest van Gruitrode

maart 31, 2019

Vorige week begonnen we het verslag met de mededeling dat je moet scoren om te winnen. En om te scoren, moet je kansen creëren, dat is duidelijk.

Wel, Stal Sport knutselde vandaag geen enkele kans in mekaar in de 90 minuten. En als er dan aan de overzijde eentje verzilverd wordt, verlies je. Dat is een bondige samenvatting van de match op Gruitrode.
De thuisploeg, die de hete degradatieadem in de nek voelde, begon aan de wedstrijd met de strakke wind in de rug en belaagde de Stalse verdediging van meet af aan. Gevaar kwam daar echter nauwelijks van, maar waar Stal Sport het meeste moeite mee had, was de bal over de middellijn krijgen en hem daar even te houden. We noteerden in de hele eerste helft welgeteld één doelkans voor Gruitrode, toen na een hoekschop in de 25ste minuut de bal maar niet weggeraakte uit de bezoekende zestien. Tot tweemaal toe werd een schot van de lijn gekeerd. Dus was het nog steeds 0-0 aan de rust.
Ook de tweede helft was arm aan doelgevaar. Enkel moest de Stalse doelman in de 65ste minuut een schuiver uit de benedenhoek,halen. Toch scoorden de gastheren in de 80ste minuut. Een afgeweerde bal werd alweer niet ver genoeg weggekeild en belandde in de voeten van Coolen, die in één tijd van ver op doel knalde. Het leder verdween over de bezoekende doelman tegen de netten. Stal kon nadien geen vuist meer maken en verloor de wedstrijd.