Nieuws

Nul punten voor Stal

november 06, 2022

Na de bemoedigende prestaties van de voorbije weken, is Stal Sport er in Boorsem niet in geslaagd de opmars richting veiliger oorden verder te zetten.

Het kunstgrasveld aan de Maas speelde onze jongens parten, maar vooral het ontbreken van twee sterkhouders, Jude Mozu (huwelijk van zijn zus) en Angelo Basso (twee keer geel vorige week) zorgde ervoor dat we het spel van de thuisploeg moesten ondergaan. Al was dat aanvankelijk niet echt te merken. Stal voetbalde goed mee en tekende zelfs na 15 minuten een voorsprong aan op het scorebord. Een gemeten voorzet van Ruben Bijloos vanop links bereikte Hans Hermans die kon binnenkoppen.

Lang konden de Heerbaanjongens echter niet van die voorsprong genieten. Tien minuten later was immers alles te herdoen. De linkerflank van Stal was al enkele keren kwetsbaar gebleken en ook nu stoomde Boorsem langs die kant op, er volgde een voorzet en spits Palaia liet keeper Wim Kenens kansloos. Boorsem ging op zijn elan verder en versierde in die eerste helft nog enkele grote kansen, maar de afwerking bleef die keren in gebreke. Zo werd 1-1 de stand bij de rust.

De tweede helft was vrij arm aan kansen, al slaagde Boorsem er toch in om tweemaal te scoren. Eerst had Wim Kenens nog een grondscherend schot kunnen pakken, maar in de 73ste minuut kreeg Boorsem een vrije trap net buiten de grote rechthoek. En die werd door Ubachs magistraal over het muurtje in de hoek getrapt. Voorsprong voor de thuisploeg! Hans Hermans had net daarvoor nog een verre lob geprobeerd vanop 40 meter, maar vanuit stand zat er net niet genoeg power op zijn lob om de thuisdoelman te verschalken. In plaats van 1-2 stond het dus plots 2-1. Met volle moed probeerde Stal de scheve situatie terug recht te zetten. Alle invallers werden in de strijd gegooid, maar uiteraard loerde de thuisploeg nu op de couter. Dat leverde hen nog een grote kans op in minuut 84, maar de bal vloog naast. In de ultieme fase van de extra time lukte het dan toch voor Boorsem dat, opnieuw via Ubachs, diep in blessuretijd de 3-1 kon aantekenen.