KVV Stal Sport - KRC Peer | ๐˜„๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ด

november 27, 2022

Nadat Louwel vorige week Opglabbeek had geklopt, begon Stal Sport vandaag als rode lantaarn aan deze speeldag. En uitgerekend nu kwam de leider in de rangschikking, Racing Peer, aan de Nieuwendijk op bezoek. Velen vreesden dan ook een afstraffing, maar dat is het eigenlijk niet geworden.

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—น ๐—ฆ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜

De eerste helft was wel voor de bezoekers, die bijna voortdurend op de Stalse helft te vinden waren. Maar echt doelgevaar kwam daar niet uit voort. En de thuisploeg probeerde er af en toe uit te komen, maar kon ook geen gevaarlijke fases forceren. Bijgevolg werd de rust gehaald met 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft leek Stal de wedstrijd in handen te nemen. Maar ze werden snel met de neus op de feiten gedrukt. Diego Derwa, vorig seizoen nog bij Stal, infiltreerde vanop de linkerflank, werd niet aangevallen en knalde de bal voorbij de wanhopig graaiende doelman Wim Kenens. 0-1 na 47 minuten. Het dient gezegd dat Stal zich niet liet ontmoedigen en meteen op zoek ging naar de gelijkmaker. En zo gebeurde het dat in minuut 55 Jude Mozu in het strafschopgebied werd omver gelopen,

hetgeen een strafschop opleverde. Bjorn Delarbre zette die feilloos om en hing zo de bordjes weer gelijk.

De volgende periode was het aan beide zijden zoeken naar een nieuwe treffer, want het was duidelijk dat wie die kon aantekenen, een grote stap richting overwinning zou zetten. En het waren de bezoekers die daarin slaagden. Halverwege de tweede helft krulde Marten Snoeks de bal enig mooi in de verste winkelhaak. Alweer kon doelman Wim Kenens niet bij de zeer secuur getrapte bal met een 1-2 stand als gevolg.

Het moet gezegd worden dat de thuisploeg, met weer enkele afwezigen, verwoed op zoek ging naar een nieuwe gelijkmaker. Peer kroop voor eigen doel terug en liet de Stalse aanvalsgolven aanrollen. Twee minuten voor tijd was de gelijkmaker bijna een feit, toen Bjorn Delarbre met buitenkant voet naar doel schoot. De bezoekende doelman kon nog juist bij de bal om hem in hoekschop te deviรซren. Zelfs doelman Wim Kenens ging mee naar voren om te proberen de gelijkmaker te helpen maken, maar dat zorgde ervoor dat hij niet tijdig terug in zijn kooi kon geraken bij een tegenaanval, waarop Carpentier de bal in het ledige doel kon leggen. Over en out voor Stal dat zo met 1-3 de boot inging en puntenloos achterbleef.

Verslag: Jean Vanhees