Nieuws

Stal verliest bij Heusden-Zolder

maart 12, 2023

Met opnieuw een fel gehavende ploeg moest Stal vandaag de duimen leggen tegen een niet eens zo goed spelend Heusden-Zolder. Aan de rust stond reeds een 3-0 score op het bord en er werd al voor een afstraffing gevreesd.

Maar de tweede periode verliep veel evenwichtiger.

De doelpunten in de eerste helft kwamen er al in de 12de en de 20ste minuut. Eerst werd een voorzet vanop rechts voor doel gezwiept, waar Wim Kenens hem pakte, maar daarbij fel gehinderd werd, zodat hij de bal moest lossen. Meteen stond het 1-0, doordat er niet voor een overtreding werd gefloten. Bij het tweede doelpunt vertrok een thuisspeler al dan niet uit buitenspel, maar weer geen fluitsignaal  en zo stonden onze jongens na 20 minuten 2-0 achter.

Rond het half uur toch een kans voor Wout Deelkens, maar zijn schot vloog over. Het leek op een 2-0 ruststand af te stevenen, maar in de slotseconde van de eerste helft kon Axell Van Den Winkel de bal niet ontzetten, waardoor de thuisploeg nog de 3-0 kon aantekenen.

De tweede helft begon ook niet prettig voor Stal, want al na enkele minuten stond de 4-0 op het bord. Een afstraffing leek in de maak en toen ook doelman Wim Kenens een half uur voor tijd geblesseerd van het veld moest, hielden wij ons hart vast. Wim werd vervangen door veldspeler Ali Sevindik en het moet gezegd dat die de resterende tijd met bravoure volmaakte. Geen enkele bal kregen de thuisspelers voorbij hem en in de 80ste minuut volgde zelfs de aansluitingstreffer via Wout Deelkens die de thuisdoelman met een strak gekruist schot kansloos liet. 4-1 eindstand dus en het ziet ernaar uit dat er geen verlengd verblijf in tweede provinciale zal weggelegd zijn voor Stal.