Nieuws

Stal Sport verliest op eigen terrein van rechtstreekse concurrent Gruitrode

november 25, 2018

Met een gehavend elftal ving Stal Sport de wedstrijd tegen Nevok Gruitrode aan. Jonas Michels en Livio d’Amirez, die vorige week geblesseerd raakten, stonden niet aan de aftrap. Al was dat in de aanvangsfase niet echt te merken. De eerste kans was wel voor de bezoekers, maar Stal herstelde het evenwicht met in minuut 8 een bal die rakelings naast ging. Beide ploegen slagen er sinds de competitiestart moeilijk in te scoren en dat was ook in deze match niet anders. Toch klommen de bezoekers in minuut 27 op voorsprong toen een schot van buiten de rechthoek vlak langs de paal binnenging. Stal kon beginnen achtervolgen en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Voor de rust leverde dat nog tal van kansen op, die echter allemaal gemist werden. Met 0-1 werd de rust geblazen.
De tweede helft speelde Stal veel minder goed. De aanvalspogingen waren er wel, maar waren zo ondoordacht en slordig dat er maar weinig gevaarlijke fases meer te noteren vielen. Het was daarbij ook nog opletten voor de tegenstoten van Gruitrode, maar zoals gezegd ook daar was de afwerking het probleem. Wat Stal ook probeerde, het leverde niets op. De lange ballen werden veelal gemakkelijk door de bezoekers onderschept en daar was het verschil in gestalte natuurlijk niet vreemd aan. De wedstrijd sleepte zich naar het einde en werd op basis van dat ene doelpunt door Gruitrode gewonnen. Volgende zaterdag in Elen zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil Stal niet helemaal in gevarenzone terechtkomen. En om te winnen moet je de kansen afmaken...