december 04, 2022

Het ziet er naar uit dat de reeks 2de provinciale B, waarin Stal dit seizoen uitkomt, zeer evenwichtig is samengesteld.

Weer geen punten voor Stal

Nadat Stal de voorbije weken tegen de kopploegen goed mee voetbalde, was dat ook vandaag weer het geval. En in de rangschikking levert dat ook maar een geringe afscheiding op tussen de 16 ploegen. Al wordt de puntenkloof tussen Stal als hekkensluiter en de rest wel stilaan groter.

Vandaag was één doelpunt van Turkse Rangers (5de in de stand) voldoende voor hen om de volle buit mee te graaien aan de Nieuwendijk. En dat doelpunt viel al in de 8ste minuut, waardoor Stal de rest van de wedstrijd op achtervolgen aangewezen was. Bjorn Delarbre poogde de gelijkmaker te scoren na een half uur, maar de bezoekende doelman ging goed plat en verijdelde dat doelpunt. Doordat er verder omzeggens geen kansen meer waren in de eerste helft, bleef de 0-1 stand tot bij de rust op het bord.

In de tweede helft begon Stal begrijpelijkerwijze te drukken om te proberen de achterstand ongedaan te maken. De tegenaanvallen van de bezoekers werden daardoor erg gevaarlijk, en na een kwartier leverde dat een grote mogelijkheid op, die echter overgeschoten werd. Het moment van de match situeerde zich in minuut 75. Turkse Rangers kreeg een vrije trap niet zover van de hoekschopvlag. Wij dachten meteen aan het doelpunt dat Thibaut Courtois binnenkreeg tegen Marokko, maar gelukkig was thuisdoelman Wim Kenens wel bij de zaak en pakte de strak op doel getrapte vrije trap aan de eerste paal.

En Stal trok verder ten aanval. Trainer Simon Michiels gooide zijn ijverig opwarmende wisselspelers in de strijd. Helaas liep Bjorn Delarbre tien minuten voor tijd tegen een rode kaart aan en moest Stal met tien man verder. Toch kwam er nog een grote kans voor Leandro Iaccino, maar zijn bal belandde nipt naast de bezoekende goal. De tegenaanval leverde nog een grote kans op die echter overvloog. Gelijke tred houden met de tegenstanders is een zaak, een vroege achterstand niet weggewerkt krijgen, zorgt ervoor dat je toch met lege handen achterblijft.