Nieuws

Stal Sport en Racing Peer delen de punten

november 11, 2018

Dewedstrijd vatte aan met een fel opzittend Racing Peer, dat voortdurend kort opde man speelde en zo het combinatievoetbal van de thuisploeg trachtte tebeletten. En daar lukten zij aardig in. In de tweede minuut al leverde dat eenhoekschop op, die echter voorlangs werd gekopt.

Stalmoest even van dat vinnige spel van de tegenstrever bekomen, maar probeerdetoch ten aanval te trekken. En zo versierde het in minuut 7 een hoekschop, dievan dichtbij door Livio d’ Amirez in doel werd gelegd. 1-0 en de vroegevoorsprong voor de thuisploeg was een feit.

Hetspelbeeld bleef in de rest van de eerste helft hetzelfde. Echt goed werd erniet gespeeld. Peer hanteerde veelvuldig de lange bal, terwijl Stal combinerendprobeerde onder de bezoekende aanvalsgolven uit te geraken. Het vele balverliesaan beide kanten zorgde ervoor dat de doelkansen schaars waren. Zo bleef deeerste helft gelijkopgaand en noteerden we enkel nog een knal van de bezoekersover het doel van Soner Aliostaoglu. De laatste vijf minuten van de eerstehelft drukte Stal de bezoekers in hun eigen strafschopgebied, maar waren er ookenkele uitbraken vanwege Peer. Met 1-0 werd de koffie gehaald.

Peerkwam opnieuw erg gedreven uit de kleedkamer voor de tweede helft en nam dewedstrijd in handen. Na tien minuten was er een geweldig geharrewar in hetStalse strafschopgebied, maar Peer slaagde er niet in te scoren. Stal leek -ondanks de bezoekende druk - te kunnen standhouden, tot in de 70ste minuutthuisdoelman Aliostaoglu een Peerse aanvaller de bal uit de voeten haalde, maardaarmee ook de speler ten val bracht. De scheidsrechter wees meteen naar destrafschopstip. Niettegenstaande de thuisdoelman de goeie hoek koos, verdweende bal toch net naast zijn handen tegen de netten. Stand in evenwicht en 1-1 ophet scorebord.

Nutrachtten beide ploegen nog de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen, maarhet slordige spel aan beide zijden leverde geen uitgesproken doelkansen meerop, zodat de twee ploegen met 1 punt vrede moesten nemen. Veel schieten zedaarmee in de rangschikking niet op.