Nieuws

Stal Sport begint goed aan het nieuwe seizoen

september 03, 2023

Vandaag kwamen de voetballers van Wijchmaal op bezoek aan de Nieuwendijk. En gezien hun resultaten in de voorbereiding beloofde het een moeilijke avond te worden voor de thuisploeg.

Nochtans trokken de thuisspelers meteen het spel naar zich toe. Al in de eerste minuut hadden ze op voorsprong kunnen staan, maar de bal vloog naast de bezoekende kooi. Op dit elan verder gaand bleef Stal de bovenhand houden. In heel de eerste helft speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op de bezoekende speelhelft af en kon Wijchmaal maar sporadisch de neus aan het venster steken. Zo noteerden we rond het half uur nog een grote kans voor Ruben Bijloos, die de bal vanuit een schuine hoek niet binnen het kader kreeg. De rust werd gehaald met een brilscore.

Consternatie na tien minuten in de tweede helft toen de scheidsrechter plots niet meer verder kon. Het spel lag minutenlang stil omdat de eerste grensrechter de spelleiding moest overnemen en er een nieuwe grensrechter uit het publiek moest gezocht worden. Wijchmaal kwam nu beter in de wedstrijd en probeerde druk te zetten, maar dat speelde natuurlijk in de kaart van de tegenaanvallen die Stal daar tegenover zette. Zo kon de ingevallen Soufian Manti vijf minuten na de onderbreking alleen doorgaan van aan de middellijn. Alleen voor de bezoekende doelman trof hij echter de paal, zodat er nog altijd geen doelpunt te noteren viel. Dat was echter maar uitgesteld, want een minuut of tien voor het einde dribbelde Soufian de hele linkerflank van de Wijchmaaldefensie op een hoopje en knalde de bal uit een scherpe hoek binnen. Eindelijk de 1-0 op het bord! Logischerwijze bleef Wijchmaal nu sterk aandringen, maar echte doelrijpe kansen leverde dat niet op. In de laatste minuut was er daarentegen nog een grote kans voor Stal, maar die werd gemist. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.