Nieuws

Stal Sport brengt de drie punten mee uit Elen

januari 19, 2020

Stal Sport heeft op gepaste en verdiende wijze revanche genomen voor de 3-4 nederlaag uit de heenronde. In een wedstrijd die het volledig domineerde, ging het terecht met de drie punten aan de haal.
De eerste vijf minuten was Elen de gevaarlijkste ploeg en dwong het de eerste kans af, maar daarna was het Stal dat het heft in handen nam. In minuut 7 kreeg Ruben Bijloos een eerste kans, die echter naast geschoten werd. Op het kwartier kon Joeri Piens vrij aanleggen, maar zijn harde knal zoefde net over de lat. Elen kwam maar moeizaam onder de Stalse druk uit maar het bleef opletten voor hun tegenstoten. Zo werd een fout op Nick Vanzeir niet gefloten en de tegenaanval die daarop volgde zonderde een thuisaanvaller alleen af voor doel, maar het schot zoefde naast. Stal klom dan verdiend op voorsprong, na een mooie aanval over rechts. De bal werd naar Hans Hermans gebracht die met een prachtig vluchtschot in doel besloot. 0-1 in de 27ste minuut. Vlak daarop kreeg Elen een grote kans, na een snelle vrijschop werd Opdekamp alleen voor doel afgezonderd, maar hij schoot over. Ook 10 minuten voor de rust noteerden we een kans voor Elen met een afstandsschot dat echter ver naast ging. Spektakel dan in minuut 39. Atakan Turan veroverde de bal op links en ging richting doel. Hij verspeelde echter het leder en dat werd door de thuisverdedigers richting hun eigen doelman teruggespeeld. Die miskeek zich echter volkomen op de bal, die onder zijn voet door tergend traag over de doellijn rolde. Meteen 0-2 voor Stal met de rust in zicht. Een grote kans was er nog voor Ruben Bijloos die een prachtig voorgebrachte bal nipt aan de verkeerde kant van de paal legde.
Na de koffie zagen we eenzelfde spelbeeld. Stal had weinig moeite om in balbezit te blijven en de wedstrijd te domineren. En zelf creƫerde het wel enkele doelkansen. Joeri Piens knalde eerst nog naast, maar halfweg de tweede helft zagen we van hem een hard vluchtschot dat door de thuisdoelman werd afgeweerd in de voeten van Niels Pirotte, die de bal echter niet laag kon houden, waardoor hij over ledige doel vloog. De laatste tien minuten begon Elen wat meer aan te dringen, maar al bij al leverde dat geen uitgespeelde kansen meer op. Zo won Stal Sport verdiend met 0-2 en wipt het in de rangschikking over de gastheren. Vooral de drie punten waren zeer welkom bij Stal. Het kan nu wat vrijer ademen en bemoedigend was ook het betere spelpeil, ondanks de resem afwezigen