Nieuws

Stal Sport sleept een punt uit de brand bij de buren van F.C. Turkse

februari 02, 2020

Net als in de heenwedstrijd is de Beringse derby tussen F.C. Turkse en Stal Sport op een gelijkspel geƫindigd. Er stond een behoorlijk grote supportersgroep rondom het terrein aan de Steenstortstraat en die zag in de eerste helft een dominerende thuisploeg, die mits een driepunter van de laatste plaats in de rangschikking probeerde weg te geraken. De eerste echte kans van de match was nochtans voor de bezoekers, met een schot dat vlak naast de paal dreigde binnen te gaan, maar keurig door doelman Cenik werd gepakt. Met de strakke wind in de rug bleef de thuisploeg zoveel mogelijk op de Stalse helft kamperen. Dat resulteerde in twee schoten kort na mekaar, eerst van Bilican, en daarna van Bayraktar. Beide schoten vlogen echter naast. Stal probeerde tegen te stoten en dat leverde een doelpunt op van Joeri Piens, maar dat werd wegens (twijfelachtig) handspel door de scheidsrechter afgekeurd. Vlak voor de rust knalde Hans Hermans nog van buiten de rechthoek, maar zijn schot vloog over de kooi. Met 0-0 werd de rust gehaald.

De tweede helft gingen beide ploegen verder op het elan van de eerste. Turkse, dat de punten het hardst nodig had, drong aan. Zo noteerden we een gevaarlijk standje voor de Stalse doelmond, maar geen enkele thuisspeler kreeg er voldoende zijn voet tegen om te kunnen scoren. Tot een kwartier voor affluiten zagen we nog twee gevaarlijke schoten van de thuisploeg, maar het eerste werd in hoekschop gewerkt, terwijl het andere met moeite werd gered door Staldoelman Arne Driesmans. Ook een doelpunt van Turkse werd door de scheidsrechter afgekeurd, omdat er een duwfout was aan voorafgegaan.

In de slotminuten kwam Stal gevaarlijker voor de dag en kregen we in minuut 84 een knap schot van de ingevallen Kerem Zevne dat voorlangs ging en kort voor het einde van de match nog een knal van de doorgebroken Ruben Bijloos, die knap door de thuisdoelman werd gepareerd. Vermits er niet gescoord werd, eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen was, hetgeen beide ploegen 1 puntje opleverde.