Nieuws

Stal opnieuw met de billen bloot

oktober 10, 2022

De inzet, agressiviteit en de nodige dosis geluk, die vorige week een overwinning hadden opgeleverd, waren dit keer niet voldoende om tegen Maasmechelen iets te oogsten.

Geluk was er aanvankelijk wel genoeg, want na twee minuten had de thuisploeg al tweemaal op het doelhout besloten. Het moge duidelijk zijn dat de aanvangsminuten geheel voor Maasmechelen waren. Het spel speelde zich voornamelijk op de Stalse helft af. Toch creĆ«erde Stal een eerste kansje in de 17de minuut toen een schot van Hans Hermans voorlangs hobbelde. Tien minuten later viel het openingsdoelpunt aan de overzijde. Lennerd Volders verkeek zich op een hoge bal, waardoor thuisaanvaller Beulen alleen voor doelman Kenens opdook en hem kansloos liet. 1-0 na 27 minuten. Vijf minuten erna stond het ineens 2-0 toen Maasmechelen een strafschop kon omzetten. Nog voor de rust kwam Stal toch terug dichterbij. Nick Vanzeir knalde een vrije trap, die via de muur in doel verdween. Deze 2-1 stand was nog enigszins aanvaardbaar om de rust in te gaan.

Maar de Stalse hoop werd na 5 minuten in de tweede helft alweer de kop ingedrukt. Een voorzet vanop rechts werd met het hoofd binnengeknikt tussen enkele bezoekende verdedigers in. Toch leek niet alles verloren, want een nieuwe tegentreffer vanwege Stal zou direct een andere situatie opleveren. Helaas, die kwam er niet. In de plaats volgden er nog twee thuisdoelpunten kort na mekaar. Telkens een voorzet vanop de flank die binnengelegd werd. Vijf minuten voor affluiten kon Hans Hermans vanop de stip nog milderen, maar de thuisploeg had nog een uitbraak in petto in de absolute slotminuut, waardoor de eindstand op 6-2 kwam te staan.-- Jean Vanhees