Nieuws

Stal onderuit tegen Mechelen aan de Maas

januari 15, 2023

Alweer nul punten voor de rood-zwarten vanavond. Met het nummer 3 uit de rangschikking als tegenstrever was dat vooraf niet onwaarschijnlijk, maar er had zeker meer ingezeten.

Zo was er na 5 minuten al een grote kans voor de thuisploeg, toen Wout Deelkens de bal ontfutselde aan een bezoekende verdediger en meteen een lob probeerde over de ver uitgekomen doelman. Jammer genoeg vloog de bal naast het doel. De bezoekers reageerden met een strak schot, dat echter zonder veel moeite door Wim Kenens werd gepakt. Maar halfweg de eerste helft scoorden de bezoekers uit een hoekschop. De bal belandde in een bos van spelers voor de voet van Janssen, die van dichtbij kon binnenleggen. Stal speelde goed mee en was niet aangeslagen door deze tegengoal. Onder impuls van een bedrijvige Hans Hermans behielden onze jongens het evenwicht in de partij, maar het spel ging toch op en neer. En dan liggen individuele fouten vaak aan de basis van een tegengoal. In de 37ste minuut was het van dat, toen twee Stalverdedigers telkens de bal in een bezoekende voet speelden, hetgeen leidde tot een assist voor De Luca. Die vloerde doelman Kenens voor de tweede keer. Met deze 0-2 stand werd de rust bereikt.

In de aanvangsfase van de tweede helft waren er kansen aan beide kanten, maar de aanvallers waren slecht geïnspireerd en slaagden er niet in te scoren. Tot op het uur Wout Deelkens werd aangespeeld. Hij kapte zich mooi vrij en knalde de bal staalhard tegen de netten.. De aansluitingstreffer was meteen een feit en logischerwijze ging de thuisploeg nu op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat ze ook probeerden, het lukte niet om nog eens te scoren. En zo ging deze wedstrijd alweer verloren en namen de bezoekers de drie punten mee naar de Maas.--