Nieuws

Stal wint op het veld van Thes B

oktober 23, 2021

Het was op papier een moeilijke verplaatsing voor Stal Sport naar het derde gerangschikte Thes. Bovendien ontbraken er enkele spelers bij de bezoekers.

Het was op papier een moeilijke verplaatsing voor Stal Sport naar het derde gerangschikte Thes. Bovendien ontbraken er enkele spelers bij de bezoekers. En dat bleek ook in de eerste tien minuten, waarin het vooral Thes was dat de lakens uitdeelde. Wat later herstelde Stal het evenwicht en kon het zelfs een doelpoging brengen via Mikail Caliskan. Het schot ging echter over. Op het kwartier gleed Stalverdediger Bjarne Schildermans uit op het kunstgras, waardoor een Thesaanvaller alleen voor doelman Dylan Deelkens opdook. Dylan haalde knap de bal uit de voeten. Dat Stal nu beter meedeed, bleek even later toen ook Ruben Bijloos kon schieten, maar ook zijn schot ging over.

Na 19 minuten leidde een nieuwe aanval van de bezoekers tot de openingsgoal. Diego Derwa werd op rechts aangespeeld. Hij ging op de flank door en schilderde de bal op het hoofd van Ruben Bijloos, die met het hoofd de thuisdoelman overhoeks versloeg. 0-1 voorsprong voor Stal!

Terwijl Thes het grote veld volledig benutte, bleef Stal met aardig combinatievoetbal tegenstoten. In de 21ste minuut ging een schot van Nick Vanzeir over het doel, maar enkele minuten later kon Thesaanvoerder Binnemans van op de rand van de 16 uithalen. Dylan Deelkens redde alweer knap. Drie minuten voor de rust werd een vrijschop voor de thuisploeg van net buiten de rechthoek mooi in het hoekje geplaatst, maar alweer lag keeper Deelkens in de baan van het schot. Daarenboven redde hij ook nog de rebound. Sterke match van Dylan, zodat Stal met een voorsprong naar de kleedkamer kon.

De tweede helft bracht veel minder doelrijpe kansen. Op een eerste kans was het wachten tot de 60ste minuut, maar het was wel een kans die op een doelpunt uitdraaide! Mikail Caliskan kreeg de bal toegespeeld net buiten de middencirkel. Hij zag dat de thuisdoelman enkele meters uit zijn doel stond en knalde vanop 40 meter richting doel. Het leder verdween over doelman Mondelaers net onder de dwarslat in doel. 0-2 voor de bezoekers.

De frustratie nam nu toe bij de thuisploeg en er volgde een rode kaart, waardoor Akyil naar de kant moest. Wat later werd een schot van Diego Derwa door de Thesdoelman gered, maar aan de overzijde ging een poging van de thuisploeg via doelman Deelkens op de kruising. Drie minuten later ging een schot van de ingevallen Bulckens over het Stalse doel en in dezelfde minuut werd een doelpunt van de ontsnapte Diego Derwa afgekeurd voor buitenspel. Als laatste wapenfeit noteerden we nog een bal op de lat vanwege de thuisploeg. Maar de stand veranderde niet meer en de drie punten gingen mee naar Stal.