Nieuws

Turkse en Stal Sport delen de punten

april 18, 2022

In deze eerste Stalse derby van het seizoen trok Turkse van bij de start in de aanval.Al in de eerste minuten noteerden we enkele kansen voor de thuisploeg en in de10de minuut

was hetook raak. Een vrije trap net buiten de rechthoek werd door Okan Teker mooi inhet hoekje geplaatst, buiten het bereik van de grabbelende doelman Deelkens.

Debezoekers moesten nu uit hun schulp komen en begonnen de wedstrijd langzaamaanover te nemen. Zo ging een gekruist schot van Hans Hermans in minuut 22 maarnipt voorlangs. Niettemin kon Turkse de voorsprong al op het half uurverdubbelen.Een hoekschop kon door Furkan Ozturk, de kleinste man op het veld,met het hoofd binnengekopt worden. 2-0 voor Turkse.

Stal leekniet ontmoedigd en nauwelijks een minuutje later belandde een bal van JefCuypers op de paal. Vijf minuten later ging een poging van Hans Hermans overhet doel. Maar scoren lukte voorlopig niet, waardoor Turkse met een dubbelevoorsprong naar de kleedkamers trok.

Van bijaanvang van de tweede helft zagen we een veel sterkere bezoekende ploeg. Maarhet bleef opletten voor de tegenstoten. Zo ging al na vijf minuten een kopbalvan Turkse op de lat. Even later werd aan de overzijde een schot van AlexanderTheys door de doelman gered. Dat was slechts uitstel: twee minuten later werdHans Hermans mooi aangespeeld door Mikail Caliscan en Hans liet de kans nietliggen. En drie minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk toen AlexanderTheys na een inworp kon scoren. Na een kwartier in de tweede helft klommen debezoekers uit Stal zelfs op voorsprong! Hans Hermans glipte mooi door debuitenspelval en liet thuisdoelman Aliustaoglu geen kans. 2-3 voorsprong voorde bezoekers!

Stal woumeer en bleef aandringen. Zo school Mikail Caliscan nog eens op de lat.Gaandeweg knokte Turkse zich opnieuw in de wedstrijd en ging gedreven op zoeknaar de gelijkmaker. En die kwam er ook in de 86ste minuut. Zo eindigde dezederby met een juiste 3-3 uitslag, na een spektakelrijke wedstrijd.