Nieuws

𝗡𝗲𝘃𝗼𝗸 𝗚𝗿𝘂𝗶𝘁𝗿𝗼𝗱𝗲 𝗸𝗹𝗼𝗽𝘁 𝗦𝘁𝗮𝗹 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁

oktober 24, 2022

In het begin van het seizoen liep Stal Sport de ene nederlaag na de andere op en daar was geen enkele supporter die dat betwistte. Het geleverde spel was inderdaad niet van aard om punten te kunnen opeisen. Maar de laatste weken loopt het spel veel beter en nu is het wel jammer dat dat betere spel weer geen punten oplevert.

In Gruitrode moesten onze jongens weer de volle buit aan de thuisploeg laten, hoewel dat heel anders had kunnen lopen.

De eerste helft was gelijkopgaand. De combinaties van de thuisploeg verliepen wel vlotter dan die van Stal, maar overwicht had ze zeker niet. Toch leverde die evenwichtige eerste helft een ruststand op van 2-0. En dat kwam door eerst een rush op rechts waarna een Gruitrode-middenvelder door heel de verdediging slalomde en de bal voor de voet van Berben bracht. En die liet doelman Wim Kenens kansloos. En vlak voor de rust leidde dom balverlies achterin de 2-0 in. Een domper voor Stal dat verrassend goed meedeed.

Wat trainer Michiels zijn jongens tijdens de rust vertelde, weten wij niet, maar feit is dat Stal na de rust de thuisploeg op eigen helft terugdrong. Bijgevolg was het opletten voor de counters en enkele grote kansen werden door de thuisspelers naast of over geschoten. Maar de druk van Stal leverde wel de aansluitingstreffer op. En die werd aangetekend door Jude Mozu, de Stalse zwarte parel.

Nu bibberde Gruitrode helemaal onder de Stalse aanvallen, die voortdurend aanrolden. Helaas werd het tempo helemaal uit de match gehaald door de vele onderbrekingen wegens verzorging en de wissels die doorgevoerd werden. Maar de tweede helft verliep volledig in het voordeel van de bezoekers uit Stal. Helaas konden zij daar geen gebruik van maken om punten te sprokkelen. En dat mag nu toch wel stilletjes aan beginnen komen.

Verslag: Jean Vanhees