Nieuws

Stal Sport onderuit in Maaseik

september 10, 2023

Na de hoopgevende prestatie van vorige week en de bijhorende overwinning, trokken onze jongens vandaag naar Maaseik. Het werd een heel andere match met op het einde een nederlaag voor Stal.

De wedstrijd begon aftastend, maar het was al gauw duidelijk dat de thuisploeg veel beter de medespelers vond, iets waar Stal het bijzonder moeilijk mee had.

Toch was de eerste grote mogelijkheid voor Stal, maar het gekruiste schot van Wout Deelkens ging nipt voorbij de verste paal. En vlak daarop was het raak aan de overkant. Een aanval op rechts van de thuisploeg eindigde met een schot dat door doelman Helsen nog wel werd gepareerd, maar de bal belandde bij Thibaut Schoonbroodt die hem moeiteloos kon binnenleggen. Er volgden nog enkele kansen voor de thuisploeg, maar ofwel ging de bal over het doel, ofwel kon keeper Yannick Helsen redding brengen. Tussendoor moest Ruben Bijloos altijd de gelijkmaker scoren, maar zijn schot botste via een verdediger terug het veld in. Kansen waren er nog aan beide zijden in de eerste helft, maar de rust werd met een 1-0 stand bereikt.

De tweede helft was een vervolg van de eerste. Doelman Helsen moest weer twee ferme reddingen uit zijn handschoenen toveren en kreeg zelfs hulp van de lat. Maar rond minuut 60 was het toch opnieuw raak. Na lullig balverlies brak Maaseik uit op links en het was opnieuw Thibaut Schoonbroodt die de 0-2 kon aantekenen. Er volgden nog enkele grote kansen voor de bezoekers om de aansluitingstreffer te maken, maar ze werden allemaal gemist. Op de tegenaanval kon de thuisploeg dan in het slot van de match alsnog aandikken tot 3-0 door toedoen van Groenen. Over het geheel van de wedstrijd een verdiende zege voor de thuisploeg. Stal kon geen aanspraak maken op punten in deze match